Security Management is een must

Goede informatiebeveiliging begint met het bepalen van het strategisch beleid. Vervolgens wordt het beleid gezekerd binnen de organisatie zodoende het beleid ook gevold wordt. Risicoanalyses, processen en de inzet van automatisering om de gevolgde procedures te monitoren, ondersteunen het strategische beleid.

H2B levert verschillende diensten gericht op beveiliging van bedrijfsnetwerken. Wij onderzoeken uw bedrijfsnetwerk met behulp van scans en testen met speciale gecertificeerde apparatuur en software om de staat van de beveiliging van uw ICT- infrastructuur te bepalen.  Hierbij maken wij onder andere gebruik van Risk Assessments, Vulnerability scanning en Pentesting.

DDOS

DDOS oftewel Distributed Denial of Service Attack Bescherming

In 2015 werden Ziggo en ruim 3,2 miljoen klanten slachtoffer van een grote DDoS-aanval. Deze DDoS-aanval, die ruim 2 dagen duurde, werd opgeëist door Hackersgroep Anomymous. In een video op YouTube geven zij aan dat deze aanval een gevolg is van de slechte service die Ziggo aan haar klanten zou bieden.

Begin december 2017, was Mijndomein.nl en haar klanten opnieuw slachtoffer van een grote DDoS-aanval die ruim 5 dagen duurde. Duizenden websites waren daardoor verschillende dagen onbereikbaar. De (reputatie) schade was groot.

H2B kan u helpen bij de preventie tegen DDOS aanvallen middels speciale software. Daarnaast kan H2B ook nog een aantal andere preventieve en bestrijdingsmethoden aanbieden met behulp van Firewalls, Routers, Switches, Clean Pipes & Scrubbing Centers.

AVG

AVG oftewel algemene verordering gegevensbescherming

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

De AVG zorgt onder meer voor:

  • Versterking en uitbreiding van privacy rechten van EU burgers
  • Grotere verantwoordelijkheid voor organisaties
  • Dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese toezichthouders om boetes op te leggen tot 20 miljoen EUR

H2B heeft uitgebreide ervaring met betrekking tot wet- en regelgeving op het gebied van telecommunicatie. Middels een audit kan H2B uw organisatie inzicht bieden in de mate van compliance met huidige wet- en regelgeving. De focus van de audit kan onder andere gelegd worden op

  • AVG (& GDPR)
  • Aanlevering van telecomdata aan het Centrale Informatiepunt Onderzoek Telecommunicatie (CIOT)
  • Ondersteuning van de Nederlandse veiligheidsdiensten met betrekking tot het aftappen van digitale communicatie
  • Garanderen van de continuiteit van de dienstverlening richting eindgebruikers
Ongepatchte Software

Zodra een software update beschikbaar is, storten aanvallers zich vaak op een exploit, zodat systemen die de nieuwe patch nog niet bevatten erg kwetsbaar zijn voor aanvallen.

Middels de monitoring van uw netwerk zorgt H2B ervoor dat updates automatisch worden doorgevoerd, waardoor het risico op aanvallen erg verkleint wordt.

Belangrijk voor U

De beveiligingsaandacht en middelen van een organisatie dienen uit te gaan overeenkomstig met de belangrijkste bedreigen. Te vaak wordt nog geinvesteert in high-profile en kostbare projecten, terwijl kwaadwillende binnenkomen via een route die eenvoudig geblokkeerd had kunnen en moeten worden.

Goede security is goede voorbereiding: weet welke dreigingen voor handen liggen en sta klaar om deze te pareren. Samen met de treat intelligence van H2B wordt in kaart gebracht op welke kwetsbaarheden aanvallers zich richten en helpt uw organisatie met de verdediging op die plekken.

Wij werken graag met u samen om het security management van uw organisatie te verbeteren.

Neem vrijblijvend contact met ons op.