LINUX & UNIX

Ondanks dat het Unix al aan het eind van de jaren 60 van de vorige eeuw ontworpen is, is het nog steeds springlevend.

Onze engineers hebben uitgebreide ervaring met Unix waarmee we u ten dienst kunnen zijn.

Waar Unix al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw bestaan, bestaat Linux sinds de jaren 90 van de vorige eeuw.

Onze engineers hebben uitgebreide ervaring met Linux. Of het nu om troubleshooting, optimaliseren of beveiliging gaat, het hoort allemaal bij onze dagelijkse werkzaamheden.

Daarbij komt ook onze ervaring met naverwante systemen en applicaties zoals Apache, MySQL, Postgresql and PHP maar ook Zimbra, Varnish, Bind, Postfix en Lighttpd.

LINUX

Wist u dat 92% van de snelste computers ter wereld op Linux draaien? De grootste Linuxgebruiker is Google, met meer dan 100,000 servers.

De Fin Linus Torvalds bracht in 1991 de eerste Linux kernel uit.

UNIX

Wist u dat de eerste versie van UNIX werden ontworpen in 1969 bij Bell Labs (de onderzoeksafdeling van de Amerikaanse telecomgigant AT&T) door Ken Thompson & Dennis Ritchie?

De grafische gebruikersomgevingen van Unix zijn al sinds begin jaren 80 beschikbaar. Ook MacOS is Unix alsmede IOS, het besturingssysteem van de iPad en iPhone. Het besturingssysteem van Google, zoals smartphones en tablets, is gebaseerd op Linux, dat veel eigenschappen heeft van Unix.

Virussen en Lunix & Unix

Zowel Unix als Linux hebben veel minder last van computervirussen dan andere besturingssystemen. De schattingen verschillen maar in het algemeen wordt aangenomen dat er tussen de 100 en 500 Linux virussen bestaan. Dat kleine aantal Linux virussen heeft nooit gezorgd voor massale virus epidemie in de Linux gemeenschap. Vergeleken met de enorme massa aan Windows virussen en wormen is het aantal Linux virussen gewoonweg te verwaarlozen.

ALS EEN VIS IN HET WATER

Wij zijn niet voor een gat te vangen en dat geldt helemaal voor Unix en Linux.

Als een vis in het water voelen wij ons thuis in deze al sinds de vorige eeuw bestaande en bewezen systemen.

Wij werken graag met u samen uw wensen van Unix, Linux en aanverwante systemen goed te begrijpen.

Neem vrijblijvend contact met ons op.